det finns somliga

det finns somliga som jag kan se i ögonen. och när jag gör det så tittar de tillbaka. rakt in. och med ett finurligt litet leende så möter de blicken på ett sätt som om de vet någonting särskilt. ser mig i ögonen tillbaka och jag får känslan denne vet något om mig, som jag själv inte vet något om. en fin hemlighet. jag undrar om det finns många sådana fina hemligheter som jag själv inte vet om. och man blir så nyfiken. jag blir så nyfiken varje gång. för jag vet en särskild sån person. någon gång ska jag säga det till honom. att den där finurliga, busiga blicken gör mig så, ja, nyfiken. istället för att titta tillbaka och le. och bara säga hej.

pianomannen

Minns tillbaka till sommaren som var och en eftermiddag i rosornas stad. Visby. En fika med mor min och ett mysigt café med jättemassa små rum och en vildvuxen bakgård. Och det var lågt i tak men solen stod högt. Så hörde man ljuva, lekfulla, levande toner någonstans där inifrån. Och han spelade från hjärtat. Pianomannen. Inte prydligt, men ljuvligt. Och det var liksom egentligen vilken vanlig låt som helst han spelade. En sån man känner igen. Men det var inte som man hörde. Ibland svävade det ut i det blå. På ett bra sätt. Mamma skulle bara hämta en servett och passade på att kika in i rummet, in i hörnet där han satt böjd över sitt livs kärlek. Jag skulle bara ta mig en svängom på toaletten och passade på att ta en kik jag med. Och notbladen yrde omkring och det grå håret stod hit. Och det stod dit. Ja en fin stund den sommaren. En pärla att minnas. Att sakna eller att längta, önska komma åter. Jag kommer i vart fall utan tvekan åter till caféet sommaren som väntar. Caféet. Ja det enda i sitt slag. Det enda jag varit med om. Med en alldeles egen pianoman. Han hade en egen plåtburk vid kassan för slantar och så. Jag tror han sitter kvar vid sitt piano när jag kommer tillbaka. Tror han sitter där än. Nu.

söker den perfekta balansen mellan skämt och allvar

.

natt dröm Carrey banan

Kom nyss hem från skolan. Senaste någonsin. Skolor på natten är bland det absolut läskigaste jag vet. Verkligen absolut läskigaste. Mörka, tomma, stilla och tysta. Vanligtvis fulla av liv. Men på natten, precis så fel som de kan bli. På pricken klockan 00.00 vandrade jag genom dunklet i trapphuset mot utgången. Eller förresten, sprang. Nerifrån vakmästeriet hördes gnissel. Jag svär på att det var någon gammal slocknad vaktis som gick igen, dragandes runt på en vagn av något slag. För det var på pricken så det lät. Ja fy för tomma, mörka skolor vi midnatt. Mardrömsupplevelse. Men den här gången var det faktiskt värt det. Har pillat med mitt studioprojekt hela eftermiddagen och kvällen. Det är kul. Låtarna mina är mina små kärleksknoddar. Och jag älskar stämsång. Mmh.

Inatt drömde jag en festlig dröm. Jag och tre av mina vänner var tillbaka i våra barnkroppar. Sådär en 8 år gamla, men med sinnen som 18åringar. Minns att att jag sa något eftertänksamt och klokt om situationen, men det är självklart som bortblåst nu. Kul det skulle vara. Att resa tillbaka sådär, med vuxna ögon.

Nu ska jag se på ett av mina Jim Carrey-fynd från myrorna: en Mina Jag och Irene-VHS. Oöppnad och för 10 pengar, det kallar jag fynd.
Bananen förresten, hade mom ätit upp. Så hon ordnade en ny, som väntat på mig hela eftermiddagen. Snell mamma.

min banan

ugh. min kommande fredagseftermiddag blev genast lite ledsnare. gjorde nyssens en upptäckt -någon har ätit upp MIN banan. som jag har har planerat hela veckan att äta till mellanmål just denna fredag. MIN banan. som jag har köpt för MINA pengar. på ICA. bara fredagsbananer kommer från ICA. i stan. bara fredagsbananer har vandrat med mig i en plastpåse tillsammans med svettiga jympaskor hela vägen hem sent på en tisdag. ända från ICA supermarket. i stan. hem till sockenvägen. inte i stan. för att ligga till sig bredvid fruktskålen i köket. BREDVID. för att förstärka att det här, det är inte bara en vanlig banan. utan en YTTERST inte vanlig banan. bara MIN banan. MIN.

kom så flyr vi ett slag

.

.

Du säger havet skrämmer dig
men,
skum på ytan och pärlor på djupet.
Du vet,
det finns stenar i gruset och sten i sanden.
Sten som sten säger du
men,
bara gråsten i gruset
och så snäckorna i sanden
säger jag.

vaken i månskensregn

fin

söndagstankar

skrapsår kliar när de börjar läka. lagomt till när de slutat göra ont.

4

sluta stresshjärta sluta.
sluta väckas om natten.
inte trycka.
ner. sluta.
bara andas.
och älska.
börja älska.

RSS 2.0