nej, låt det va som i en film

tänker tillbaka på dagen som varit och tänker att den var bra. tänker på veckan som gått och tänker att den varit rätt fin ändå. tänker på dagen som kommer och hoppas på det bästa, på det finaste.



lite som DL

Jag vill vara ren. Det är inte det att jag har gjort något väldigt särskilt för att vara färtjänt smutsig. Men ibland är det så man känner sig. Som om man trampar runt i skit och sjunker lite lite längre ner för varje steg man tar. Jag vill vara ren. Inuti och utanpå. Inifrån och ut. Rakt igenom ren. Men kanske ändå med en gnutta gammalt skit under naglarna kvar, som ett tecken på att jag är människa.
Man vill känna sig ren. God och trygg. Hon som är att lita på. Jag vet inte exakt vad som gör mig oren, eller gör att känslan är sån ibland. Men det är ibland svårt att hålla balansen god i hur man lever och uppför sig. Lek och allvar. Det är något jag tänker mycket på nu för tiden. Ena dagen känner hela jag mig som ett skämt. Den andra allvarlig som.. eh. Något allvarligt. Hallå jag vill vara båda. Den senaste tiden har jag varit allt för mycket skämt, tills jag plötsligt kom på att OJ jag kan inte minnas senast jag funderade kring saker och ting. Precis som om jag kanat ner för kaninpälsens strå allt för långt (för den som läst Sofies värld). Efter den insikten känner man sig tom, på låtsas och lite smutsig. Nu kravlar jag mig upp ur pälsen igen, för det finns de som tar mig ner på jorden ibland. Men jag behöver dem oftare. Jag vill känna mig ren. Inte dryg eller tråkig. Ta mig ner på jorden lite till, någon.
Jag vet inte riktigt vart jag vill komma med detta. Jag vet inte alls hur man blir ren, men jag vill bli det. Jag vill sluta trampa i skit. Och jag vill balansera utomordentligt. Lugn. Jag ska bli lugn. Eftertänksam med glimten i ögat. Ja det ska jag. Lite som rådande Dalai Lama.

A tree is strong by its roots.




final

Idag hade vi final. The final vårkonsert så att säga. Jag och mina kära esteter. Det blev så fint och vi är så duktiga. mmh. aaah. fint fint fint. så drog vi en  liten sväng på Falun sen också, som grädden på moset. himla trevligt. jättebra. jjarå. det är ju lite sorgligt sådär att det snart är slut på allt det här roliga. studentångesten så att säga. det är ju så goa tider nu för tiden. men men. bryt ihop och gå vidare. eller så. man vill inte gå och lägga sig. därför är man uppe sent. det här inlägget känns smått meningslöst. men ja ja. ibland vill man skriva. jag har anmält mig till en kurs i kreativt skrivande på högskolan. det verkar så kul. och så är det ju skönt att ha en plan b om det skiter sig med folkis och jazzsång. oj oj vad jag flänger runt på olika ställen, hit och dit, linköping hit och bollnäs dit. mycket som händer. fötter. men det är ju kul och så. jag ska inte hoppas för mycket. det är alldeles för hård konkurrens. jajaaaaa, skitesamma. ingen bryr sig. jaha, jo men jag fyller ju år om mindre än en månad. det känns kul. bra. det är alltid roligt att fylla år. särskilt på våren, och det är det ju nu. oj vad det är. vår. det luktar födelsedag varje dag. och det är det ju. för någon. varje dag. (kämpa på). grattis. och det är ett ganska fult ord. men man måste säga det för annars vet man inte vad man ska säga istället. man vill ju vara snäll. det vill man.
i söndags var jag och så wear it like a crown. det var helt sjukt jätteskitbra. berörande. och musiken också. det lät ungefär så här. mums.
god natt. frid.

P.O.W


Dum spiro, spero

Jag har bestämt mig för att börja samla på latinska ordspråk. Det här är ett.

somliga dagar

somliga dagar.
vill man vara barn hela livet.
vill man ligga på marken.
titta upp.
drömma.
leva.
älska att leva.
titta. nosa. smaka. lyssna. känna.
kännakännakännakänna.
gräset. vinden. himlen. sången.
fnissa för sig själv.
och man vill längta.
glömma.
somliga dagar. vill man bara vara barn.

RSS 2.0