pressure

måste måste måste måste måste måste göra allt. måste vara effektiv. vill inte. ska bara.
vill ba ut och gå. du vet. solen lockar.
ungefär såhär känner man sig då:


varför sova när man kan vara vaken?

idag höll jag på att somna över pianot när jag satt och spelade för mig själv i skolan. jag ser det som en varning.

dit vinden bär. där jag är

Jag går promenader mot obestämd destination. Försöker aldrig och önskar inte ta mig hem. Jag cyklar längs med vatten och in i solen. Lyssnar. Betraktar. Söker. En dag ska någon stanna mig i flykten, i farten, i vinden den sköna. Och så ska denne fråga vart jag är påväg. Och jag kommer svara: "överallt och ingenstans, min vän." Så som jag älskar kvällen som går mot natt, och morgonen mot dag. Hösten mot vinter och våren mot sommar. Så älskar jag också resan. Resan utan mål. Också densamma med oändliga mål. Resan till nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu- nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. nu. n. n. n. u. u. u. n. u. nu.



nej.
okej. hej.
på dej.
det är för sent för mej.
konturlös tjej.





två bilder. inte djur i bur. sånna utan tjur.
får får får. får får lamm.


seven pounds

-You know, Ben, I keep asking you this but why me?
-Because you are a good man.
-No, really.
-Even when you don't know that people are watching you.

Gratior est solito post maxima nubila Phoebus, post inimicitias clarior est amor.

efter en dag som skulle bli bäst. en panikartad känsla och en plötslig promenad ut i midnatten.
kvällen efter. skratt så magen knyter sig, vänder sig och landar precis rätt. solsken.
en dag senare föll tårarna. det händer inte ofta. och när de gör det, är det tårar drivna ur orättvisan och förtrycket. när de väl sedan lämnat själen och blottat sig för omvärlden, då tackar jag oförmågan att vara långsint. inte accepterar, men ofta förlåter. en dag ska jag lära att gråta för det som är vackert. här finns så mycket fint, värt.
där har ni livet mina vänner. aldrig är den ena dagen den andra lik. och kontrasten är fantastisk, hur bra eller dåligt det än må vara från dag till dag. efter regn kommer solsken. idag var det molnen som grät. jag hoppas det var för att hälsa solen välkommen tillbaka. jag har i vart fall varit glad att se denna pärla visa sig åter igen.

pirripirri

Vissa dagar går läsarstatistiken så överraskande hastigt uppåt. De dagarna undrar man om man har varit en alldeles särskilt god människa eller något i den stilen. Lite som om jag får belöning för att ha varit extra bra. Karma. Kanske. Jag har i och för sig faktiskt känt mig lite extra snäll just idag. Eller i alla fall nöjd och glad. Men det går ju inte sällan hand i hand. Hej ni alla i vart fall. Du oanonyme, du anonyme. Du min vän, du min ovän. Velkommen velkommen.

Det pirrar oskyldigt i min näpna mage. Nedräkningen har sedan länge börjat. Bara 4 kvar nu. hih. Tusen busiga filurer kittlar mig här inne. Jag vill mest fnissa hela tin'! Aldrig kommer jag växa ifrån den barnsligt förväntansfulla känslan som infinner sig den här tiden i maj månad. Varje år av mitt liv, tills döden skiljer oss åt.

tjing

What if the sword kills the pen

Lyssna!

Men kanske främst,
LÄS!


att låta tiden rinna ut i sanden

när man kan göra precis vad man vill
när man känner att man vill göra precis vad man vill
vad som helst. vad som helst jätteroligt.

och så gör man inte det.

ljuvligt





jag vill ha en gud gömd i min ficka
jag vill ha en tallest man on earth boendes på mitt rum
jag vill ha en tallest man on earth gömd i min ficka
jag vill ha en gud boendes på mitt rum


godnatt

whitesipps

sippor i skogn

sippor på cykln

nöjd chey med sippor innanför dörren

nöjd chey med sippor i kökä

sipporna i vasn

Som syns så plockade jag årets första bukett med vitsippor idag. När jag kom hem gav jag dem till mamma. Det är och kommer alltid vara miljontals gånger finare att ge handplockade blommor till någon än att köpa. Fullständigt själfullt i jämförelse. Någon gång snart ska jag åka till Källslätten och spana in vitsipporna där också. Kanske den här veckan till och med. Det har varit en bra dag idag. Egentligen har jag aldrig gillat att favorisera, men jag lever som mest på våren. Fast i ärlighetens namn är jag minst lika förälskad i hösten också när väl den kommer.

1 maj

They never played in my league. Inget seriöst någonstans. Ingen botten. Ibland blir man så mätt. Jag får aldrig glömma de som faktiskt verkligen håller måttet. De är ju fantastiska. Tack du, du och du.

Och det bästa med sena nätter och tidiga mornar är fuktig luft och fågelkvitter. En hel djungel. En helt ny värld.

RSS 2.0